MUZEJNÍ NOC 2012

Jako každoročně byly v průběhu Muzejní noci v Památníku písemnictví na Moravě volně přístupné stálé expozice, aktuální výstava „Alois a Vilém Mrštíkové. Drama jihomoravské vesnice“, historická knihovna a všechny zpřístupněné části klášterní kvadratury. Výjimečnou atmosféru noční prohlídky si letos nenechalo ujít přes tisíc návštěvníků, pro které byly připraveny hned dva doprovodné programy.
Ti, kteří v 19:15 nebo 20:45 nahlédli do osvíceného sálu benediktinské knihovny, se mohli setkat s duchem jednoho z nejslavnějších mužů historie zdejšího kláštera, Bedou Dudíkem. Právě do něj se pro tento večer „převtělil“ knihovník Jiří David a stal se průvodcem pestrou minulostí knihovny.
V prostoru kapitulní kaple zazněly ve 20:00 a 21:30 básně i prozaické texty Jana Skácela v přednesu Pavla Zatloukala, člena divadelního souboru Divadla Husa na provázku, a s hudebním doprovodem Jany Boudjaoui Havlové. Komponované literární pásmo „S poezií Jana Skácela“ připomnělo letošní výročí – devadesát let od básníkova narození.

Muzejní noc v Podhoráckém muzeu 19. 5. 2012

Muzejní noc v Památníku Mohyla míru 19. 5. 2012

created by: Trinet a.s., design Václav Houf