21.05.2016 - 21.05.2016 | Památník písemnictví na Moravě

Muzejní noc v Muzeu Brněnska

Stejně jako každý rok jste měli i letos možnost vychutnat si noční atmosféru třech poboček Muzea Brněnska. Mimo aktuální výstavy a stále expozice jste se mohli těšit na speciální doprovodný program.

PAMÁTNÍK PÍSEMNICTVÍ NA MORAVĚ V RAJHRADĚ
Klášterem zazněly tóny cimbálové muziky Vonica, představilo se klášterní vinařství a bylinkářství. Součástí programu byla i světelná barokní instalace v rajské zahradě.

PODHORÁCKÉ MUZEUM V PŘEDKLÁŠTEŘÍ
Doprovodný program provedl hlavní výstavou sezóny, kterou tentokrát zdejší muzejníci přispívají do celostátních oslav 700. výročí narození císaře Karla IV. Do budovy klášterního proboštství přijel osobně císař Karel IV. se svým doprovodem, a to hned třikrát v 19.15, 20.15 a 21.15 hodin. Těšit jste se mohli na středověkou dvorskou zábavu v podobě hudby, tance a zpěvu. K celkové atmosféře přispělo posezení a bohaté dobové občerstvení. Jako každý rok nechyběly časované večerní prohlídky původně klášterního, dnes farního kostela, jehož unikátní západní portál byl po setmění nasvícen.

PAMÁTNÍK MOHYLA MÍRU V PRACI
Prohlídky stěžejních částí multimediální expozice „Bitva tří císařů. Slavkov / Austerlitz 1805“ a expozice „Fenomén „Austerlitz“ s doprovodným programem pro děti. V pavilonu muzea vystoupil ženský pěvecký sbor Mladost. Jedinečnou noční atmosféru dokreslilo slavnostní osvětlení památníku.

 

created by: Trinet a.s., design Václav Houf